Faq

      Velkommen til mit kreative hjørne af internettet. 

      Hvis du ikke allerede har været på rundtur på siden er du velkommen til at kigge rundt- siden bliver opdateret jævnligt.

      Derudover tilføjer jeg info, billeder m.m. til Instagram- og Facebook siderne, når der er nyt.  Du finder links til disse nederst på siden. 

      Nedenfor er svar på oftest stillede spørgsmål – hvis du støder på andre spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig (formualar nederst på siden)

BjerrumFoto har hjemme i Janderup, en lille by nord for Esbjerg. Beliggende mellem Varde og Blåvand. 

Studiet ligger på en lille grusvej, der kan være svær at finde, men de fleste GPS’er plejer at finde frem.

Der er gratis parkering lige ved døren, men da studiet ligger i en gammel murermestervilla er indgangen desværre ikke særligt kørestolsvenlig.

Få meter fra studiet ligger Janderup station, hvorfra der går tog til Varde/Esbjerg og Oksbøl/Nørre Nebel.

Adressen er

Baunsalle 8, 6851 Janderup

Ved større fotoopgaver og bookinger, lang tid forinden vil der blive opkrævet depositum (svarende til 20% af den aftalte pris). Det betalte depositum vil blive fratrukket i den endelige pris. 

Ved evt. afbud skal  dette meldes inden en bestemt frist, oplyst i kontrakten (ofte én måned inden fotograferingen), hvorefter depositum refunderes. Ved afbud efter fristen vil depositum ikke blive refunderet.

Ved fotograferinger, der er booket forinden (størstedelen af alle fotograferinger) vil faktura blive fremsendt på samme tid som de digitale billeder. NB ved nogle typer fotograferinger vil der blive opkrævet depositum – se yderligere under ‘depositum’.

Ved ‘drop-in fotografering’ (uden forudgående aftale fx. fotografering ved julemarked) skal betalingen forefalde straks efter fotograferingen.

Du kan betale på følgende måder:

  • Kontanter, udelukkende dkkr. (Beløb under kr. 8.000,-)
  • Kontooverførsel (ved drop-in fotografering udelukkende ‘straksoverførsel’).

Når nye kunder ønsker at blive fotograferet sker det ‘normalt’ således:

Kunden kontakter BjerrumFoto, enten pr mail, telefon, messenger eller via kontaktformularen.

Vi bliver enige om, hvordan og hvorledes fotograferingen skal foregå, hvorefter jeg udarbejder en kontrakt, der fremsendes til gennemlæsning og accept. 

Når kontrakten er accepteret fremsendes faktura* på depositum, svarende til 20% af den fulde pris (minimum kr. 250,- maksimum kr. 1.000,-)

Afhængigt af opgaven vil vi forinden fotograferingen have en samtale i studiet eller pr. telefon, for at aftale de sidste detaljer.

Når fotograferingen er fuldendt redigerer jeg billederne. Dette gøres altid hurtigst muligt. Der må dog forventes behandlingstid, afhængigt af hvor mange opgaver jeg har i kalenderen. Jeg forsøger fx altid af aflevere bryllupsbilleder indenfor tre-fire uger. 

Når de digitale billeder fremsendes gøres dette sammen med fakturaen. Ved bestilling af printede billeder efterfølgende, oprettes endnu en faktura.

Der er selvfølgelig undtagelser til ovennævnte, fx ved. fotografering på julemarkeder, dagplejefotografering m.m. 

Hos BjerrumFoto har du mulighed for at få printet dine billeder op til A3-størrelse (297×420 mm). 

Alle billeder printes på professionelt fotopapir af høj kvalitet. Papiret er lukseriøst semimat ‘Smooth Pearl’ 280gsm (kraftig/tyk kvalitet). Papiret er resinbehandlet, hvilket beskytter mod UV stråling.

Jeg anbefaler, at prints/produkter afhentes i studiet i Janderup. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, fremsendes prints/produktion som forsikret pakke uden omdeling, med mindre andet aftales. Ved forsendelse vil udgifter til fragt og emballage blive tilføjet fakturaen.

Du finder priser på prints under ‘Priser og tilbud’. Nederst på denne side finder du info om, hvad de forskellige printformater gør for dine billeder.

Print og produkter som er købt hos BjerrumFoto kan ikke fortrydes, efter at ordren er afgivet/sendt til fotografen pr. mail.

Har du købt produkter så som rammer, USB-stick og andre produkter har du som forbruger 24 måneders reklamationsret. 

Dette betyder at du enten kan få repareret eller ombyttet den defekte vare, afhængigt af situationen. 

I ovennævnte tilfælde er det et krav at reklamationen er berettiget og at manglen ikke er opstået pga. forkert brug af produktet m.m.

Du skal reklamere indenfor ‘rimelig’ tid efter du konstaterer manglen.

Produktet skal returneres i forsvarlig emballage til 

BjerrumFoto, Baunsalle 8 6851 Janderup

Når du returnerer produktet skal du endvidere medsende udførlig beskrivelse af produktets mangel.

Pakker fremsendt pr. efterkrav modtages ikke.

Alle prints og produkter hos BjerrumFoto er specialfremstillet og kan derfor ikke returneres efter disse er bestilt.

Endvidere er det ikke muligt at fortryde fotograferingen når billederne er taget. Der vil dog være særlige tilfælde fx. institutions- og julefotografering, hvor der ikke betales for selve fotograferingen og bestilling af prints er frivillig. 

Hvis du bliver forhindret skal du melde afbud hurtigst muligt.

Alle kan blive forhindret, af den ene eller anden grund, men ikke desto mindre er det meget vigtigt for mig, at du melder afbud i så fald.

Der er flere årsager til dette:

*Jeg forbereder mig altid på fotograferinger, uanset om det er i studiet eller on location. Hvis du i forvejen ved, at du ikke kan holde aftalen, bedes du derfor melde ud hurtigst muligt.

*Jeg kan have sagt nej til et andet job eller personlige arrangementer, hvorfor jeg muligvis kan nå at ændre mine planer, hvis jeg ved besked til dit afbud.

Hvis du ikke melder afbud og jeg har haft, ikke refunderbare, udgifter i forbindelse med fotograferingen, så som udgifter til kørsel, diverse entreer eller lignende vil der blive fremsendt en faktura på udgiften. NB kørsel beregnes som Statens gældende takster for befordringsgodtgørelse.

Hvis der er betalt depositum, og du ikke melder afbud indenfor fristen, oplyst i kontrakten, vil depositum ikke blive refunderet. Se evt. mere under depositum.

BjerrumFoto har ikke nogen faste åbningstider.

Det er derfor vigtigt, at fotografering og afhentning af prints/produkter aftales på forhånd.

Du er dog altid velkommen til at skrive til mig på mere eller mindre skæve tidspunkter, hvorefter jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Min mail er bjerrumfoto@gmail.com men du er også velkommen til at skrive via messenger/instagram eller indsende en besked via ‘kontakt’ .

Printformater

Har du rammen så tager BjerrumFoto billedet…

Hvis du i forvejen ved, hvilke mål du ønsker billedet printet i, er det en god ide, at oplyse dette inden fotograferingen. På denne måde har jeg mulighed for at tage højde for dette under fotograferingen.

Fotograferingen foregår altid med et professionelt ‘fullframe’ kamera, hvilket vil sige, at billedet, der fotograferes, altid starter ud med at være i 2:3 formatet (fx 20×30). Når billederne efterfølgende leveres digitalt til jer er formatet også 2:3.

Det er dog ikke altid, at rammen er i ovennævnte format, hvorfor det kan være nødvendigt med beskæring. Du bedes derfor være opmærksom på, at ved andre formater end standardformatet 2:3 (fx 10×15, 20×30 24×36) vil billedet blive beskåret.

Nedenfor kan du se, hvordan billedet ændres afhængigt af formatet det beskæres i:

Til højre ses det oprindelige billede. 

Dette format benyttes til digitale billeder, 10×15, 20×30 og 24×36) 

Format 2:3.

 

Her er billedet beskåret i 13×18. 

Dette gør, at billedet bliver smallere, hvorfor en del af siderne beskæres.

 

 

Her er billedet beskåret i 18×24. 

Dette gør, at billedet bliver endnu smallere, hvorfor en større andel af siderne beskæres.

Format 3:4

Her er billedet beskåret til kvadratisk.

Hvis du ønsker kvadratiske billeder er det særligt vigtigt, at oplyse dette inden fotograferingen, da det ellers ikke er sikkert at billedet kan beskæres så meget.

I dette tilfælde, er der tilføjet ekstra baggrund, hvilket var muligt, da billedet er taget i studiet, hvorfor baggrunden er forholdsvis enkel at dupplikere.

Format 1:1

Billederne ovenfor er alle fuldfigurs portrætter. Når der er tale om halvportrætter bliver beskæringen endnu tydeligere: